Розвиток біометанових електростанцій допоможе зробити енергосистему України гнучкішою 

Share

Війна прискорює енергетичний перехід України, стимулюючи модернізацію енергосистеми до екологічнішої, ефективнішої та децентралізованішої.

На цьому наголосив помічник державного секретаря США з питань енергетичних ресурсів Джеффрі Паєтт під час звернення до учасників першого українського форуму з біометану, передає пресслужба Нафтогазу.

“Модернізація енергосистеми також зробить Україну менш вразливою до майбутніх атак Росії. Значна частина українських сільськогосподарських відходів може бути перетворена на біометан для виробництва електроенергії на менших електростанціях, розташованих ближче до міського населення та споживачів. Це зменшить втрати при транспортуванні електроенергії, підвищить гнучкість енергосистеми та дозволить Україні краще використовувати змінні відновлювані ресурси, такі як вітер і сонце”, – зазначив Паєтт.

Прикладом міста, де електростанція на біометані може покращити енергетичну безпеку міста, помічник державного секретаря США назвав Одесу. Він також додав, що це стимулюватиме економічне зростання портів і важливих промислових баз.

“Бізнес, звичайно, відіграватиме величезну роль у реалізації проєктів повного циклу виробництва електроенергії з біометану. Ми продовжуємо працювати з нашими українськими партнерами для просування реформ і лібералізації енергетичного ринку, що допоможе залучити іноземних інвесторів. Я також хотів би відзначити успіхи Нафтогазу щодо впровадження реформи корпоративного управління на підприємствах Групи», – зауважив Джеффрі Паєтт.

Він також наголосив, що Сполучені Штати твердо підтримують Україну, включно з акцентом на виробництві електроенергії з біометану.