KfW надасть “Укренерго” 24,5 млн євро на посилення стійкості енергосистеми

Share

Уряд Німеччини через німецький державний банк розвитку KfW виділив НЕК "Укренерго" кредит на 24 млн євро та грант на 0,5 млн євро для  посилення стійкості української енергосистеми.

Про це повідомив голова правління НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький.

“Сьогодні з новопризначеним керівником Офісу німецького державного банку розвитку KfW в Україні Лоренцом Гесснером та послом Німеччини в Україні Мартіном Єгером ми обговорювали, що ці кошти будуть спрямовані на посилення наших технічних зв’язків з енергосистемою континентальної Європи, відновлення високовольтних об’єктів в західному регіоні та побудову їхнього захисту”, – зазначив Кудрицький. 

При цьому, він додав, що підписання всіх необхідних угод очікується у найближчі тижні. 

Також Кудрицький нагадав, що завдяки співпраці з KfW «Укренерго» вже залучило понад 220 млн євро від німецького уряду для відновлення підстанцій та підтримки ліквідності. Німецькі оператори системи передачі Amprion, TenneT, TrasnetBW та 50 Herz надали більше сотні одиниць обладнання, необхідного для ремонту магістральних електромереж та підстанцій «Укренерго». 

Як зазначалося раніше, станом на 13 жовтня обсяг портфеля німецької Кредитної установи для відбудови (KfW) в Україні в рамках шести діючих інвестиційних проєктів є найбільшим за весь період співпраці та складає 273 млн євро.