Україна отримала $118 млн гранту від Японії 

Share

До держбюджету України надійшло 118 млн доларів США на безповоротній основі від уряду Японії в рамках проєктів Світового банку «Зміцнення системи охорони здоров’я та збереження життя» (HEAL Ukraine) та «Ремонт житла для відновлення прав і можливостей людей» (HOPE).

Про це повідомила пресслужба Мінфіну.

“Залучені кошти в рамках проєктів HEAL та HOPE допоможуть уряду надавати своїм громадянам належну допомогу, зокрема розширити спектр медичних послуг та доступ до них, а також забезпечити подолання наслідків, спричинених збройною агресією Росії, відбудовувати житлову інфраструктуру України”, – зауважив міністр фінансів Сергій Марченко.

Залучене грантове фінансування від уряду Японії складається з:

  • 70 млн дол. в рамках проєкту Світового банку HEAL Ukraine спрямованих на підтримку державного бюджету, як відшкодування понесених видатків за програмою медичних гарантій.
  • 48,2 млн дол. в рамках проєкту Світового банку «Ремонт житла для відновлення прав і можливостей людей» (HOPE). Кошти за проєктом спрямовуються на відшкодування витрат державного бюджету, використаних на компенсаційні виплати власникам осель на ремонт у багатоквартирних та приватних будинках, які потребують дрібних та середніх ремонтів.

Як повідомляв раніше UAprom.info, у березні 2024 року до загального фонду держбюджету України надійшло близько 9 млрд доларів США зовнішнього фінансування.