В Міненерго не виключають підвищення тарифів на е/е через атаки РФ

Share

Уряд вивчає різні варіанти фінансування ремонту енергооб’єктів, які постраждали внаслідок нових атак РФ. Один із можливих варіантів – підвищення тарифу на електроенергію для населення.

Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко в інтерв’ю Bloomberg.

“Сьогодні ситуація ще складніша, ніж торік, оскільки ми втратили багато гідроенергетичної продукції й змушені проводити планові ремонти атомних енергоблоків”, – підкреслив міністр.

Він додав, що руйнування були значними – у виробництві електроенергії та переданні електроенергії.

“Наразі ми досі не розуміємо масштаб збитків, оскільки багато об’єктів усе ще лежать у руїнах, і ми не можемо до них дістатися”, – пояснив Галущенко.

Загальні збитки офіційно не підраховані, хоча очільник Міненерго зауважив, що вони вже вимірюються мільярдами гривень і можуть продовжувати зростати. За його словами, масштаби можуть досягти мільярдів доларів.

Також міністр попередив, що залежно від ситуації українців у липні-серпні можуть просити максимально економити електроенергію.

“Росіяни не можуть викликати повторення відключень 2022 і 2023 років. Навіть у разі величезних збитків ми матимемо базову генерацію, яка покриває від 30% до 50% наших потреб”, – пояснив Галущенко.