Останні атаки РФ завдали збитків енергетиці України щонайменше на €100 млн – «Укренерго»

Share

Останні російські атаки по енергосистемі України завдали збитків щонайменше на 100 млн євро.

Про це повідомив голова правління «Укренерго» Володимир Кудрицький.

“За попередніми підрахунками, чек за збитки, який буде предʼявлено ворогу за останні атаки, сягає щонайменше на 90-100 млн євро, якщо говорити лише про високовольтне обладнання «Укренерго», – зазначив Кудрицький.

Він додав, що компанія готувалася до ймовірних атак на енергосистему: формували склад обладнання та матеріалів, тренували персонал.

Крім того, за його словами, дуже важливу роль зіграли інженерні укріплення на об’єктах “Укренерго”.

“Попередньо – без цього пошкоджень могло бути вдвічі більше, а наслідки ще серйознішими”, – підкреслив очільник компанії.

Своєю чергою директор “Укргідроенерго” Ігор Сирота заявив, що через пошкодження ДніпроГЕС втрачено близько 20% потужностей компанії.

Він зауважив, що наразі ДніпроГЕС не виробляє електроенергію і терміни відновлення роботи поки невідомі. При цьому він також зазначив, що проводяться певні випробування.

Щодо ситуації в ДТЕК, то компанія втратила близько 50% генеруючих потужностей. Гендиректор Yasno Сергій Коваленко пояснив, що “відновлення займе не день, не тиждень і навіть не місяць, це займе місяці”.

Як UAprom.info повідомляв раніше, Росія вранці 22 березня влаштувала наймасштабнішу атаку на українську енергетику за останній час. Внаслідок цієї атаки, за даними НЕК «Укренерго» пошкоджені десятки об’єктів енергосистеми: теплові та гідроелектростанції, магістральні мережі компанії та мережі обленерго.