Україна отримала 12 трансформаторів, закуплених за кошти Фонду енергопідтримки

Share

В Україну надійшло 12 трансформаторів, які придбані за кошти Фонду енергетичної підтримки України, створеного при секретаріаті Енергетичного Співтовариства

Необхідне обладнання на суму понад 2 млн грн вже отримав оператор системи розподілу електроенергії однієї з прикордонних з Росією областей, повідомило Міністерство енергетики України.

Донором, за кошти якого була здійснена закупівля, є Данське енергетичне товариство.

Загалом у переліку компаній, які обрані для закупівлі обладнання, палива та послуг за кошти Фонду енергетичної підтримки, – 41 компанія (при надходженні коштів до Фонду цей перелік буде розширюватися).

Вони забезпечують генерацію, передачу, розподіл електричної енергії, зберігання, розподіл і транспортування природного газу, також у переліку – компанії видобувної галузі.

«Ми дякуємо всім донорам Фонду енергетичної підтримки України, які своїми внесками допомагають нам відновлювати і зміцнювати українську енергосистему. Це внесок не лише в українську енергетичну безпеку, але і безпеку всього європейського континенту», – наголосив міністр енергетики Герман Галущенко.

Загалом до Фонду енергетичної підтримки України вже надійшло понад 154 млн євро від 12 держав, організацій і компаній.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom