Україна виконала всі умови для попередження блокади з боку польських перевізників

Share

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури виконало всі домовленості, щоб не допустити блокади кордону з боку польських перевізників.

Про це повідомив заступник міністра інфраструктури Сергій Деркач після розмови із польським колегою Павлом Ганцажем.

“Отримуємо сигнали про начебто приєднання до блокади польських фермерів також і перевізників. Останні призупинили свій протест після домовленостей з Мінінфраструктури Польщі. Частину з цих домовленостей складали пункти, на які погодилось наше міністерство. Ми дотримали свого слова та виконали все, що обіцяли”, – наголосив Деркач.

За його словами, у Мінінфраструктури Польщі запевнили, що роблять все від них залежне, щоб перевізники не поновили свій протест.

“Питання, які досі не вирішені – зона відповідальності Мінінфраструктури Польщі», – підкреслив  Деркач.

Він також повідомив польську сторону про зафіксовані випадки, коли окремі вантажівки проїжджають до України, оминаючи блокаду, тобто без черг. Міністерство відновлення фіксує такі випадки та очікує на них офіційну реакцію.

Крім цього, під час розмови заступник міністра окремо зупинився на тому, що питання продовження «транспортного безвізу» є для України важливим та терміновим. Тому Мінвідновлення звернулось до Єврокомісії з проханням пришвидшити процес підготовки до продовження угоди про лібералізацію, провести відповідні зустрічі та перемовини.

“Водночас, навіть за умови неповернення перевізників на кордон, ситуація залишається складною через блокаду з боку фермерів та вже вийшла за всі межі цивілізованого протесту”, – зауважили в міністерстві.