Очікування для вантажівок на польсько – українському кордоні становить від 40 до 140 годин

Share

Через блокування польськими перевізниками руху на окремих пунктах пропуску час очікування на в’їзд в Україну для вантажівок сягає майже 6 діб (140 годин).

Про це повідомила податкова адміністрація Польщі, передає Укрінформ.

За даними польських податківців, приблизний час очікування на перетин кордону у напрямку України у пунктах пропуску становить:
"Гребенне-Рава Руська" – 140 годин (майже 6 діб);
"Медика-Шегині" – 67 годин;
"Дорогуськ-Ягодин" – 39 годин.

Водночас речник Держприкордонслужби України Андрій Демченко на брифінгу повідомив, що на цих трьох пунктах пропуску на виїзд із Польщі в Україну станом на ранок 9 листопада очікують близько 1700 вантажівок, половина з яких у пункті пропуску "Ягодин".

За словами Демченка, у пунктах пропуску «Ягодин – Дорогуськ», «Краківець – Корчова», «Рава-Руська – Гебенне» через блокування з польського боку перекритий рух для вантажних транспортних засобів. Водночас рух автобусів і легкових автомобілів не блокується.

Як повідомлялося раніше, напередодні 8 листопада, на напрямках трьох пунктів пропуску "Ягодин-Дорогуськ", "Краківець-Корчова", "Рава-Руська – Гребене" на перетин кордону з Польщі в Україну чекала 1 тис. транспортних вантажних засобів.