Канада посилила контроль за фінансовими операціями РФ

Share

Канада посилила контроль за фінансовими транзакціями, пов’язаними з Росією. Відповідну директиву видала віцепрем’єр-міністр, міністр фінансів Канади Христя Фріланд.

Про це повідомила пресслужба міністерства фінансів України.

Як зазначається, директива вимагає, щоб кожна фінансова операція, пов’язана з РФ, незалежно від її розміру, розглядалася як операція з високим рівнем ризику, і встановлює відповідні посилені зобов’язання щодо належної перевірки, моніторингу та ведення обліку таких фінансових операцій.

Вона застосовується до всіх транзакцій, що походять з Росії або призначені для Росії, і поширюється на перекази з використанням національної та віртуальної валюти.

«На сьогодні директиви міністра фінансів Канади в рамках закону про протидію відмиванню доходів, одержаних злочинним шляхом, та фінансуванню тероризму застосовуються до транзакцій з трьома країнами – Північною Кореєю, Іраном та з 24 лютого поточного року з Росією. Тобто Канада не очікуючи завершення пошуку консенсусу в межах FATF, стосовно питання санкціонування Росії, фактично прирівняла РФ до країн з чорного списку FATF», – заявив міністр фінансів України Сергій Марченко.

Як UAprom.info повідомляв раніше, FATF оприлюднила розширену заяву щодо ризиків, які Росія становить для світової фінансової системи та продовжила призупинення членства РФ без запровадження подальших обмежувальних заходів.