Японія збільшить інвестиції в спільні проєкти з українським бізнесом

Share

Японія має намір збільшити присутність на інвестиційному ринку України, приєднавшись до програм підтримки спільних українсько-японських бізнес-проєктів.

На цьому наголосив заступник міністра економіки – торговий представник України Тарас Качка під час зустрічі з Економічною місією уряду Японії, передає пресслужба українського міністерства.

Як зазначається, зокрема, для розширення ділових зв’язків у сфері інвестицій та торгівлі японські партнери відкриють свій офіс JETRO у Києві. Також уряди обох країн працюють над оновленням угоди між Україною та Японією про сприяння та захист інвестицій.

«Вже зараз уряди України та Японії готують проєкт оновленої угоди про сприяння та захист інвестицій, яка сприятиме економічному розвитку і розширенню торгівлі між двома країнами. Угода, зокрема, надасть японським інвесторам надійний правовий захист та гарантії щодо їх капіталовкладень, що є важливим стимулом для інвестицій у приватний сектор та проєкти з відновлення України», – підкреслив Качка.

Зокрема, Японія планує надати 160 млн євро на підтримку проєктів економічного відновлення України. Серед пріоритетів України – енергетика, житло, критична інфраструктура, гуманітарне розмінування та підтримка бізнесу.

Також учасники зустрічі обговорили питання участі представників уряду Японії та японського бізнесу в URC 2024, головною метою якої є консолідація міжнародної підтримки для відновлення, відбудови, реформування та модернізації України. Крім того, сторони обговорили питання підготовки до EXPO 2025 в Осаці та міністерської зустрічі OECD.