Україна та Велика Британія продовжують спільну роботу над прискоренням інвестицій – Свириденко

Share

Перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко провела зустріч з послом Великої Британії в Україні Мартіном Гаррісом, передає пресслужба Мінекономіки. 

Зазначено, що українська сторона окреслила плани на поточний рік, який охоплює роботу в рамках плану Ukraine Facility, а також стратегічних проєктів Мінекономіки на 2024 рік. 

Зокрема, уряд зосередився на вирішенні першочергових завдань у таких сферах, як конфіскація російських активів, розширення експорту, розширення енергетичних потужностей, повернення українців, оборонна промисловість, доходи бюджету та інвестиції.

За словами Свириденко, Україна також сподівається на розширення співпраці з BII та UKEF. Британські підприємства можуть зробити значний внесок у реконструкцію України, і український уряд очікує на реалізацію пілотних проєктів у пріоритетних сферах.

При цьому, сторони обговорили важливість спільної розробки програм розвитку інфраструктури залучення інвестицій та побудови спроможності агенції з промоції інвестицій у співпраці з London Stock Exchange та TheCityUK, грантових програм для малого і середнього бізнесу. 

Також було відзначено спільну роботу над Ukraine Business Compact – ініціативою із залучення приватних інвестицій в Україну, яка була започаткована на Лондонському URC і об’єднала понад 600 британських і світових компаній у підтримці України. 

“Наразі йде робота над імплементацією спільно з FCDO у співпраці з інститутом Тоні Блера та впровадженням у бізнес-консультаційних робочих групах. Україна готова узгодити концепцію з британською стороною”, – зауважила Свириденко. 

Водночас сторони обговорили питання розширення економічних можливостей жінок в Україні. 

“Нещодавно в Україні прийнято стратегію зменшення гендерного розриву в оплаті праці й уряд вже почав її реалізовувати. Крім того, серед кроків з реалізації державної гендерної політики – масштабування програм зайнятості для підвищення економічної активності жінок”, – підкреслили в міністерстві. 

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom