Мінвідновлення анонсувало пільги для бізнесу в постраждалих від війни регіонах

Share

Мінвідновлення запланувало на 2024 рік розроблення законодавчих ініціатив щодо запровадження довгострокових пільг для бізнесу, що працює в постраждалих від війни регіонах.

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, передає пресслужба міністерства. 

“Йдеться про низку пільг для бізнесу, який працюватиме у найбільш постраждалих регіонах під час дії воєнного стану та до 25 років після його закінчення. В першу чергу йдеться про спрощення регуляторних процедур та обмеження перевірок”, – зазначено в повідомленні. 

Наприклад, за словами Кубракова, йдеться про запровадження механізму страхування інвестицій від воєнних ризиків та спрощення реалізації проєктів державно-приватного партнерства та концесії. 

Крім того, для сталого розвитку територій, на які поширюватиметься дія закону, пропонується передбачити надбавку до посадових окладів працівникам бюджетної сфери, які працюватимуть на таких територіях.

Як зауважив Кубраков, за ініціативи міністерства була розроблена “Дорожня карта” реалізації реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні до 2027 року, яка має стати дороговказом реформи у найближчі роки. 

“Зокрема, важливим напрямом роботи для нас є посилення фінансової спроможності територіальних громад. Для цього ми працюємо над удосконаленням можливостей моніторингу та менеджменту місцевих податків, можливістю залучати запозичення та проєкти розвитку, реформою ПДФО, яка має наблизити нас до європейських практик”, – підкреслив міністр.