Український бізнес зазнає суттєвих збитків через страйк польских перевізників

Share

Представники польської влади 9 листопада не змогли домовитися із перевізниками, які блокують пункти пропуску на польсько-українському кордоні попри тригодинні переговори, пише Ліга. Бізнес. Водночас український бізнес підраховує збитки, спричинені блокадою. 

"Ми не почули жодних пропозицій щодо наших вимог", – зазначив представник протестувальників Томаш Борковський.

Щодо основної вимоги перевізників, державний секретар Рафал Вебер визнав, що відновлення дозволів не під силу уряду, і це питання має вирішуватися на рівні Брюсселя. 

Водночас голова ради Федерації роботодавців України й співвласник Костопільського заводу скловиробів Дмитро Олійник зазначив, що українські перевізники, а також експортери та імпортери несуть невиправдані та болючі збитки через блокаду на кордоні.

"Також зривається виконання діючих контрактів, під загрозою підписання контрактів на 2024 рік. Досі офіційних вимог до уряду України не надано, а польський уряд спостерігає за проблемою відсторонено", – зазначив Олійник.

Він додав, що в таких умовах український бізнес залишає за собою право на звернення найближчим часом до відповідних судових інстанцій ЕС та Польщі.

"Пропоную колегам по ФРУ надати юристам доручення щодо фіксації збитків нанесених таким блокуванням кордонів", – заявив глава федерації.