Енергосектор України у 2024 році продовжить інтеграцію до європейських ринків – Галущенко

Share

Міністр енергетики Герман Галущенко взяв участь у черговому засіданні високого рівня Координаційної групи G7+ з надання допомоги енергосектору України, передає пресслужба міністерства. 

Зазначено, що міністр поінформував партнерів про ситуацію в енергосекторі й потреби для поповнення резервів на випадок повторення масованих ворожих атак.

«У нас достатньо запасів вугілля, газу і ядерного палива. І це дає нам впевненість сказати, що ми пройшли половину зими й ми вистоїмо до її кінця», – запевнив Галущенко.

За його словами, цього вдалося досягти, зокрема, завдяки наймасштабнішій ремонтній кампанії на енергетичних об’єктах, що триває за координації Міненерго. Для її реалізації використовується й обладнання, надане або придбане за допомогою міжнародних партнерів.

Міністр акцентував, що цього року, окрім підготовки до наступного опалювального сезону, енергетичний сектор України буде продовжувати впровадження реформ та інтегруватися до європейських енергетичних ринків, нарощувати потужності відновлюваної енергетики і реалізовувати завдання для досягнення глобальних кліматичних цілей.