Україна та Молдова запустили спільний контроль у залізничному ПП

Share

Держмитслужба разом з молдовськими колегами запустила спільний контроль у пункті пропуску “Кучурган-Новосавицьке” для залізничного сполучення.

Про це повідомила пресслужба українського відомства.

“Представники митних та прикордонних адміністрацій обох країн уже підписали Акт про готовність п/п для залізничного сполучення “Кучурган – Новосавицьке” до впровадження спільного контролю”, – йдеться в повідомленні.

Зазначено, що на початку широкомасштабного вторгнення зазначений пункт пропуску був закритий розпорядженням уряду України. Проте вже восени 2023 року відновив роботу саме завдяки проєкту, який передбачає одночасне проведення контрольних заходів службами суміжних країн. 

У Держмитслужбі наголосили, що запровадження спільного контролю в пунктах пропуску із суміжними країнами є одним із пріоритетних завдань Держмитслужби у найближчій перспективі. Адже це сприятиме прискоренню переміщення товарів і транспортних засобів через кордон.

Як повідомлялося раніше, в листопаді 2023 року залізничні оператори України, Румунії та Молдови на тристоронній зустрічі домовилися покращити транспортний процес в напрямку Рені – Джурджулешти – Галац Ларга та у зворотному напрямку.