Україна планує заборонити увесь імпорт з Молдови

Share

Уряд України готує постанову про заборону молдавського імпорту у відповідь на обмеження, запроваджені Молдовою проти українського агроекспорту

Про це заявив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства – торговий представник України Тарас Качка, передає «Європейська правда».

«Ми повідомили Кишинів – будь-яке обмеження з боку Молдови вважатиметься вкрай недружнім кроком і потягне за собою невідкладну заборону всього імпорту з Молдови», – сказав він.

За словами Качки, запровадження такої заборони вже погоджене та запущене у підготовку.

6 травня молдовське Міністерство сільського господарства повідомило про плани приєднатися до рішення ЄС щодо запровадження тимчасової заборони імпорту пшениці, кукурудзи, ріпаку та соняшнику походженням з України, водночас дозволивши їхній транзит.

За даними Держстату, за результатами 2022 року імпорт з Молдови в Україну склав $151 млн. Зокрема, Україна імпортувала з Молдови паливо ($28 млн), вино ($16 млн), дубильні екстракти ($15 млн), овочі та перероблені овочі ($16 млн), горіхи ($15 млн), а також чорні метали ($10 млн).

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom