Метінвест зберігає напрямок на зелену трансформацію своїх активів в Україні та за кордоном – гендиректор

Share

Попри війну Група Метінвест не відмовляється від планів щодо зеленої трансформації своїх активів як в Україні, так і за кордоном. Про це повідомив генеральний директор компанії Юрій Риженков у колонці для журналу «Світ попереду 2024».  

«Ці майже два важкі роки довели, що Метінвест — витривала компанія. А значить, ми витримаємо все, що на нас чекає, заради нашого майбутнього», – зазначив він.

За словами Риженкова, Метінвест доклав значних зусиль, щоб вистояти в умовах великої війни. Компанія перебудувала бізнес: додала самостійності підприємствам в Італії, Великій Британії та США; змінила операційну модель; заново вибудувала логістику для експорту.

Важливим також стало рішення делегувати повноважень людям, які перебували на місцях. «Цей підхід забезпечив швидке ухвалення рішень та посилив рівень відповідальності за них», – зазначив Риженков.

Він додав, що в умовах війни пріоритетом для компанії стали турбота про людей – від евакуації до реабілітації та психологічної підтримки – і допомога Силам оборони України.  

«Бронежилет від компанії захищає кожного десятого бійця ЗСУ. Наші сталеві вироби активно використовуються по всій лінії фронту: бункери, протимінні трали, бронезахист для автівок, їжаки, «ловці ланцетів» тощо. А допомогу від гуманітарного проєкту компанії Рятуємо життя відчули вже пів мільйона людей», – резюмував гендиректор Метінвесту. 

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom