Метінвест спрямував на допомогу українцям та армії 4,8 млрд гривень

Share

Від початку широкомасштабної війни Група Метінвест спрямувала на допомогу Україні та її громадянам 4,8 млрд грн, з яких понад 2,5 млрд грн — на потреби армії.

«Війна змусила нас відчути, як це – втрачати найцінніше. Але вона не змусила нас здатися. Нам вдалося перебудувати бізнес під складні реалії сьогодення. Ми налагодили постачання на фронт техніки та амуніції. Організували системну допомогу постраждалим цивільним. І вже будуємо плани на відновлення України після перемоги. Команда Метінвесту була, є і залишатиметься надійною опорою для країни та людей. Ми готові долати будь-які виклики, адже знаємо, кого захищаємо та за що боремося», – зазначив генеральный директор Групи Метінвест Юрій Риженков.

Як зазначили у компанії, підприємства групи на підконотрольних територіях продовжують працюють із різним рівнем завантаження, зважаючи на безпекові, логістичні, енергетичні, економічні та інші чинники.

З початку 2023 року, після стабілізації енергопостачання, Метінвесту вдалося поступово збільшити обсяг завантаження залізорудних активів у Кривому Розі щонайменше до 30% від довоєнного рівня та зберегти фокус на виробництві окатків і продукції з високим вмістом заліза. У другій половині 2023 року на завантаженні ГЗК позитивно позначилося відновлення роботи морського коридору в Україні.

Металургійні підприємства групи, включно зі спільним підприємство «Запоріжсталь» налагодили виробництво 25 нових видів продукції. Це дозволило частково замінити втрачене виробництво на маріупольських комбінатах.  

Підприємства Покровської вугільної групи працюють із високим рівнем завантаження. Триває будівництво 11-го блоку з видобутку вугілля, який планується ввести в роботу у 2025 році.

«Найголовніший фокус бізнесу у воєнний час – разом з усією країною працювати на перемогу, сплачуючи податки, підтримуючи армію та економіку й піклуючись про людей. За 9 місяців 2023 року Метінвест, з урахуванням асоційованих компаній та спільних підприємств, перерахував понад 11 млрд грн податків і зборів до бюджетів усіх рівнів в Україні», – зазначила компанія.

Метінвест також допомагав українським захисникам. Компанія розпочала випуск сталевих виробів для фронту, зокрема пластин для бронежилетів, закупила за кордоном 150 тисяч бронежилетів, а також 25 тисяч шоломів і касок.

Бронею від Метінвесту оснастили 200 фронтових автомобілів, а на фронті встановили 330 спеціальних мобільних укриттів-«криївок». Метінвест виготовив і передав ЗСУ понад 250 одиниць фальшивої артилерії – макетів гаубиць і радарних установок, і навіть декілька HIMARS.

Бронетехніку ЗСУ від російських дронів на фронті захищають вже 32 «ловця ланцетів» — інженерних конструкцій зі сталевого каркаса й закамуфльованої сітки-рабиці. З металу, який безплатно передає збутова компанія Метінвест-СМЦ, для військовослужбовців виготовили майже 70 мобільних автівок багі.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom