«Дніпровагонмаш» Тігіпка відвантажив перші модульні вагони в межах проєкту з австрійською TransANT

Share

ПрАТ "Дніпровагонмаш" (Кам'янське Дніпропетровської обл.), контрольоване фінансово-промисловою групою "ТАС" бізнесмена Сергія Тігіпка, в рамках співпраці з австрійськими партнерами в межах проєкту TransANT відвантажило перші полегшені модульні вантажні вагони (MultiBOX), призначені для експлуатації на залізницях Євросоюзу.
  
Про це йдеться на сторінці підприємства у фейсбуці.

"Наразі MultiBOX проходять необхідні випробування на відповідність застосовним європейським нормам, а ПрАТ «Дніпровагонмаш», вже працює над виконанням наступних замовлень не лише на модульні конструкції, а й на вагони, готується відкривати для себе нові можливості європейського ринку", – зазначено в повідомленні. 

В компанії зауважують, що подальший розвиток цього проєкту, вдосконалення виробничого процесу, розширення досвіду роботи не лише у рамках українського, але й європейського нормативного поля для підприємства є можливістю забезпечити роботою не лише свій колектив, але й багато партнерських компаній – постачальників сировини та матеріалів, зробити свій внесок у розвиток економіки, зміцнити зв’язки і експортний потенціал реалізації готової продукції.

Як повідомлялося раніше, на початку 2023 року кіпрська T.A.S. Overseas Investments Limited з групи "ТАС" отримала 40,03% в австрійській TransAnt GmbH (Лінц) – спільному підприємстві, створеному австрійськими ÖBB Rail Cargo Group і voestalpine Stahl GmbH для виробництва інноваційних та економічно ефективних залізничних вантажних вагонів.

Також раніше в інтерв'ю виданню Forbes Ukraine Тігіпко зазначив, що створене СП з австрійськими партнерами, за вироблення 100 вагонів на місяць для "вузької" колії, стане третім виробником у Європі. 

Крім цього у 2022 році підприємство реалізувало 623 вагони, що на 35%, або на 162 одиниці, більше, ніж 2021 року. За словами Тігіпка, поточного року виробляли 20–40 вагонів на місяць, що є вкрай низьким завантаженням для заводу.