Боррель пропонує збільшити фонд ЄС, з якого допомагають зброєю Україні

Share

Глава дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель запропонував збільшити фонд для військової допомоги Україні на 3,5 млрд євро

Боррель запропонував урядам блоку більше коштів вкласти в так званий «Європейський фонд миру», який вже виділив близько 4,6 млрд євро на військову допомогу Україні, передає Reuters з посиланням на джерела в ЄС, пише УНІАН.

Боррель вирішив попросити збільшення фінансування фонду, тому що його нинішні кошти вичерпуються, а ЄС хоче гарантувати, що там достатньо ресурсів для військової допомоги іншим країнам, в тому числі і Україні.

«Ми маємо поповнити його. Суть «Європейського фонду миру» має універсальний характер. Він не був задуманий для України. Він був задуманий для будь-якого конфлікту, з яким може мати справу Європейський Союз», – сказав анонім.

Раніше Угорщина заблокувала виплату 8-го траншу коштів «Європейського фонду миру» (EPF) на зброю, призначену для України. Відзначається, що сума траншу становить 500 млн євро, і він повинен був бути виплачений 22 травня.

5 травня Рада Євросоюзу ухвалила рішення про виділення 1 млрд євро для постачання ВСУ артилерійськими боєприпасами з європейського фонду миру.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom