В Україні завершила роботу одна з місій МАГАТЕ

Share

В Україні завершила роботу місія Міжнародного агентства з атомної енергії щодо підтримки та допомоги з питань збереженості та безпеки джерел іонізуючого випромінювання, повідомила Державна інспекція ядерного регулювання

«31 липня 2023 року в Держатомрегулюванні відбулася підсумкова нарада за результатами роботи місії МАГАТЕ щодо підтримки та допомоги з питань збереженості та безпеки джерел іонізуючого випромінювання (ДІВ) в Україні, яка тривала з 25 липня 2023 року», – йдеться у повідомленні.

Така місія відбулася в Україні вперше. Протягом тижня роботи фахівці відвідали низку українських підприємств, зокрема, ДСП «Об’єднання «Радон», Національний інститут раку, ДП «УДВП «Ізотоп», Національний науковий центр «Інститут метрології».

Представники МАГАТЕ поспілкувалися з керівництвом та персоналом підприємств і змогли пересвідчитися, що усі згадані підприємства зазнали впливів війни: від ризиків і загроз обстрілів з боку окупантів до порушення логістичних ланцюгів.

За результатами роботи місії буде підготований детальний технічний звіт, в якому визначать технічну допомогу для кожного із відвіданих підприємств.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom