Очільник МАГАТЕ заявив про наближення до встановлення захисної зони для ЗАЕС

Share

Питання створення захисної зони для Запорізької АЕС наближається до розв’язання, заявив генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі після візитів до РФ та України

«Наближаємося до створення захисної зони для Запорізької АЕС – ситуація на станції неприйнятна, і нам потрібні негайні дії для її захисту», – цитує Гроссі «Бізнес.Цензор».

Також очільник МАГАТЕ опублікував знімки зустрічі з міністром закордонних справа Дмитром Кулебою у київському бомбосховищі напередодні.

Зі свого боку Кулеба на зустрічі з Гроссі знову наголосив на позиції України, що Росія має вийти із Запорізької АЕС для забезпечення її ядерної безпеки.

Нагадаємо, російський президент Путін своїм указом доручив передати окуповану Запорізьку АЕС у федеральну власність РФ. Рішення Путіна має бути засуджене з боку Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ), адже це фактично міжнародне рейдерство, заявив президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з генеральним директором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom