Очільник МАГАТЕ готовий знову приїхати в Україну

Share

У зв'язку з ситуацією на окупованій російськими військами ЗАЕС глава Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі має намір найближчим часом повернутися в Україну для продовження переговорів щодо створення зони безпеки

Про це повідомляє Reuters, передає УНІАН.

«Є ймовірність, що я повернуся в Україну і Росію, це, власне, те, про що ми принципово домовилися, на даний момент ми продовжуємо консультації, спрямовані на встановлення зони захисту. Я шукаю нові шляхи просування вперед, і для цього в якийсь момент, ймовірно, дуже скоро мені доведеться повернутися», – сказав він.

Гроссі також зазначив, що не варто виключати готовність Росії застосувати ядерну зброю.

«Я вважаю, що можливість використання Росією ядерної зброї не є негайною можливістю. Очевидно, що нічого не можна виключати, я не перебуваю в механізмі ухвалення рішень в цій країні, але я вважаю, що це буде крайній захід», – сказав Гроссі.

Запорізька АЕС з 4 березня перебуває під контролем російських окупантів. З початку повномасштабної війни ЗАЕС постійно обстрілюють, через що станція регулярно знеструмлюється. 5 жовтня президент РФ Володимир Путін видав «указ» про привласнення окупованої Запорізької АЕС.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom