Тільки 5% воєнного брухту можна використати у процесі виробництва сталі – гендиректор Метінвесту

Share

Дуже незначна частка металу, з якого зроблена знищена військова техніка росіян, може стати сировиною для масового виробництва сталі. Як правило, вона зроблена з металу, який містить велику кількість додаткових домішок, і саме це унеможливлює широке використання такого металобрухту у виробничому процесі, пояснив гендиректор Метінвесту Юрій Риженков у своєму інтерв’ю в рамках проекту FAQ talks.

«Багато людей думають, що можна це все взяти, просто переплавити і зробити новий метал або нову техніку, але це не так. Ті залишки – досить складна історія, в тому металі багато речовин додаткових. Тому просто так додати його до нашого металу ми не можемо, адже просто не отримаємо ту якість металу, який ми хочемо на виході. Якщо казати про ворожу бронетехніку, то тільки 5% з неї можна додавати до марок сталі як сировину», – зазначив керівник компанії.

Водночас за його словами такі захисні споруди як протитанкові їжаки зроблені зі звичайної сталі, тож можуть бути легко переплавлені у будь-який інший вид металургійної продукції. Разом з тим Риженков переконаний, що про такий сценарій говорити зарано.

«Я думаю, що навіть коли закінчиться війна, Росія нікуди не дінеться… на деякий час вона залишиться агресивною до нас країною. Тому захист від Росії залишиться на порядку денному на багато років. Тому їжаки рано переплавляти, а навпаки доведеться робити більше захисних споруд для захисту кордону України», – зауважив він. 

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom