Угорщина заборонила імпорт з України 25 видів агропродукції

Share

Угорщина заборонила до 1 липня імпорт із України 25 видів сільськогосподарської продукції, дозволивши транзит з умовами посиленого контролю

Відповідне розпорядження видав уряд Угорщини, передає Інтерфакс-Україна.

До списку забороненої до імпорту продукції внесені свіже, охолоджене та заморожене м'ясо великої рогатої худоби, яловичину, свинину, м'ясо овець чи кіз, м'ясо, субпродукти свійської птиці, придатні для споживання, яйця птахів у шкаралупі, свіжі, консервовані чи варені; мед натуральний; овочі (включаючи сирі, приготовлені на пару чи варені) заморожені.

У цьому переліку також жито, ячмінь, кукурудза, гречка, просо та канаркове насіння; інші злаки; борошно пшеничне та борошно із злаків; оброблені злаки; ріпак або насіння ріпаку; насіння соняшнику (у тому числі подрібнене); олія соняшникова, сафлорова та бавовняна та їх фракції, олія рапсова та гірчична та їх фракції.

Крім того, під заборону імпорту потрапили цукор очеретяний або буряковий, хліб, тістечка, бісквіти та інші хлібобулочні вироби з вмістом какао; рисовий папір та аналогічні продукти; овочі (крім зацукрованих), приготовані або консервовані без оцту чи оцтової кислоти (крім помідорів та їстівних грибів), незаморожені; вино зі свіжого винограду; виноградне сусло (крім виноградного соку).

У разі поставок згаданих товарів на територію Угорщини з порушеннями норм розпорядження, поліція чи податкова інспекція можуть накласти адміністративний штраф на перевізника у розмірі до 100% вартості товару без ПДВ.

Аналогічні санкції передбачені, якщо зазначені у списку заборонених до імпорту товари не вивезуть за межі країни протягом 7 днів з дати в'їзду.

При пересуванні товарів Угорщиною в режимі транзиту уповноважені органи навішують спеціальні замки в такий спосіб, що при будь-якій виїмці товару з транспортного засобу вони можуть бути лише зламані. Вантаж відстежується за допомогою систем оплати проїзду платними дорогами та даних WIM-комплексів.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom