ООН готова допомогти ЄС позбутися надлишку українського зерна

Share

Всесвітня продовольча програма ООН готова допомогти Європейському Союзу позбутися надлишку українського зерна та доставити його до країн, які цього найбільше потребують

Про це повідомляє Politico із посиланням на слова директора Глобального офісу WFP у Брюсселі та Берліні Мартіна Фріка, передає «Укрінформ».

«Доставка зерна деяким з найбідніших людей у світі має вирішальне значення в умовах цієї глобальної продовольчої кризи. Ми перевозимо зерно з України через Чорне море і готові працювати з Європейською Комісією та державами-членами для пошуку рішень», – сказав Фрік.

Зазначається, що WFP вже доставляє продукцію, що експортуються з України в рамках Чорноморської зернової ініціативи. Доля угоди опинилася під загрозою після того, як Москва заявила, що більше не гарантуватиме безпечний прохід суден з 18 травня.

Нагадаємо, Польща, Угорщина, Словаччина та Болгарія запровадили тимчасову заборону на імпорт зерна та інших видів сільськогосподарської продукції з України. Польща також призупинила транзит продукції українського АПК через свою територію, однак поновила його з 21 квітня.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom