Міноборони Туреччини анонсувало переговори щодо «зернової угоди»

Share

Двосторонні та багатосторонні зустрічі з Україною, ООН і РФ щодо роботи «зернового коридору», організовані Туреччиною, відбудуться 10-11 травня в Стамбулі

Про це йдеться в заяві Міноборони Туреччини, передає «Інтерфакс-Україна».

«На переговорах буде обговорено продовження «зернової угоди» з метою забезпечення швидкої, безпечної та ефективної роботи «зернового коридору», життєво важливого для світового продовольчого постачання та безпеки і запобігання шкоди країнам, які її потребують, шляхом забезпечення стабільності цін на продовольство», – зазначено в повідомленні.

Згідно з ним, також сторони обговорять питання складання докладного і безпечного плану евакуації для повернення турецьких торговельних суден та їхніх екіпажів, які застрягли в українських портах через війну.

Чорноморська зернова ініціатива зі створення коридору для вивезення зерна з трьох українських портів – «Чорноморська», «Одеси» та «Південного» – була укладена 22 липня 2022 року в Стамбулі за участю ООН, України, Туреччини та РФ на 120 днів. Її продовжували двічі, востаннє – 18 березня. Однак якщо Україна заявляє, що ініціативу продовжено на 120 днів, то Росія – що лише на 60.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom