В українській IT компанії розповіли, як працюють над цифровізацією найбільшого в ОАЕ виробника кабельної продукції

Share

Українська продуктова IT компанія IT-Enterprise завершила перший етап робіт з цифровізації процесів і впровадження інноваційних рішень на комплексі фабрик відомої у світі промислової групи Ducab (ОАЕ). Українська команда здобула замовлення від промислового гіганта напередодні початку великої війни, обійшовши у змаганні за цей пакет замовлень міжнародні IT компанії SAP, Advaris та інших.

“Коли почалося повномасштабне вторгнення, наша команда була максимально згуртована та демонструвала рішучість долати будь-які перешкоди. Та ситуація багато у чому була викликом: хтось з перших днів пішов до лав ЗСУ, хтось “застряг” у відрядженні за кордоном і намагався повернутися, всі робили Ddoss-атаки на сайти ворога, купували бронежилети, розпочалася робота над проєктами по автоматизованому обліку гуманітарної допомоги та іншими життєво важливими для країни. У цій ситуації початок робіт для групи фабрик в ОАЕ виглядав чимось “з іншої реальності”. Але ми одразу вирішили, що всі проєкти, які ми задекларували та поставили в план мають бути виконані, тому роботи почали в березні 2022, вчасно, чим, можливо, здивували і самого замовника”, — відзначив редакції uaprom.info Олег Щербатенко, засновник і СЕО компанії IT-Enterprise.

В ході виконання проєкту на підприємствах Ducab українською командою були впровадженні цифрові рішення, які дозволили покращити повний цикл виготовлення продукції шляхом вдосконалення управління окремими ділянками бізнес-процесів. Зокрема, були впроваджені рішення з синхронного планування виробництвом (Advanced Planning and Scheduling (APS), з планування продажів та операцій (Sales and Operations Planning (S&OP). Окрім цього, українська команда працювала над впровадженням рішень промислового Інтернету речей (Industrial Internet of Things (IIoT), які дають можливість віддалено ефективно керувати процесами.

Модернізація цих ділянок дозволить міжнародному гіганту більше ніж на 10% скоротити час тимчасових постоїв на виробництвах, здійснювати щоденне перепланування з урахуванням поточних пріоритетів, майже в 10 разів пришвидшити процес обробки замовлень від клієнтів і покращити процеси в логістиці.

Ducab одне з найбільших виробничих підприємств в Еміратах, яке надає рішення для глобального енергетичного сектору: виробляє мідний і алюмінієвий дріт і кабельну продукцію, приділяючи все більше уваги відновлюваним джерелам енергії. Експортує у 45 країн Близького Сходу, Африки, Азії, Австралії, Європи та Америки.

Ducab Group управляє шістьма високотехнологічними виробничими потужностями з власними дослідницькими, розробники та випробувальними потужностями. Компанії групи включають: DMB, провідну металургійну групу, що постачає високоякісну мідну та алюмінієву промислову продукцію; спеціалізований підрозділ Ducab-HV, що пропонує готові рішення для високовольтних кабельних систем; AEI, постачальника кабелів у світі.

Українська компанія IT-Enterprise є розробником інноваційних рішень для найбільших системних компаній в Україні та експортером рішень Industry 4.0 в європейські країни. Засновник і СЕО компанії Олег Щербатенко є популяризатором концепції Industry 4.0 в Україні. Після початку великої війни IT-Enterprise активно допомагає українським компаніям проводити релокацію, продовжила роботи з впровадження ERP-системи в АТ Укрпошта, восени — відзначили 35-річчя компанії та провели щорічну презентацію оновлень для своїх клієнтів.

Про те як війна вплинула на диджиталізацію України читайте в інтерв’ю Олега Щербатенко uaprom.info