Жеваго не призначав свого представника до Ради директорів Ferrexpo

Share

Група Ferrexpo, що спеціалізується на виробництві залізорудних окатишів, отримала офіційну заяву Костянтина Жеваго про відставку з посади невиконавчого директора компанії, яка набуває чинності з 29 грудня 2022 року. Така  інформація міститься у повідомленні Ferrexpo на Лондонській фондовій біржі.

Відповідно до угоди із Жеваго, він має право призначити до Ради директорів невиконавчого директора у якості свого представника. Однак наразі бізнесмен не скористався цим правом після своєї відставки.

Костянтина Жеваго, який є одним з основних акціонерів Групи Ferrexpo з активами у Полтавській області, затримали у Франції 27 грудня за запитом Державного бюро розслідувань України. 28 грудня суд міста Шамбері виніс рішення про екстрадиційний арешт Жеваго. Українські слідчі готують необхідний пакет документів для його екстрадиції в Україну.

Бізнесмена затримали у справі, що пов’язана із діяльністю банку «Фінанси та кредит», що також знаходився у його власності, але був виведений з ринку за рішенням НБУ 2015 року. 

29 грудня  Ferrexpo повідомила про рішення Жеваго покинути Раду директорів компанії. 

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom