Жеваго залишить раду директорів Ferrexpo через арешт

Share

Група Ferrexpo оголосила про вихід Костянтина Жеваго зі складу Ради директорів компанії через нещодавній арешт бізнесмена.

Жеваго, який також є одним з основних акціонерів групи, був затриманий у Франції 27 грудня за запитом Державного бюро розслідувань України.

«У межах розслідування кримінального провадження Жеваго повідомили про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень за ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України, також підозри повідомлені низці топменеджерів банку («Фінанси та кредит» – ред.). Вони організували механізм розтрати $113 млн фінансової установи, чим завдали шкоди інтересам держави та вкладників банку», – зазначили в ДБР.

28 грудня суд міста Шамбері виніс рішення про екстрадиційний арешт Жеваго. Українські слідчі готують необхідний пакет документів для його екстрадиції в Україну.

Після затримання Жеваго Рада директорів Ferrexpo вела комунікацію з представниками бізнесмена, щоб прояснити ситуацію. А 29 грудня компанія повідомила про його рішення піти з посади невиконавчого директора Ferrexpo.

«Правлінню було повідомлено, що пан Жеваго готовий негайно піти з правління Ferrexpo plc. Правління вживає заходів, щоб офіційно задокументувати його відставку, і за потреби повідомить про це ринок», – йдеться у повідомленні Ferrexpo.