Костянтин Жеваго затриманий у Куршевелі, готуються документи для екстрадиції, – ДБР

Share

За запитом Державного бюро розслідувань України французькі правоохоронці затримали екснардепа Костянтина Жеваго на курорті Куршевель, повідомляє пресслужба ДБР

Слідчі підготували клопотання про взяття Жеваго під варту до отримання вимоги про екстрадицію екснардепа до 38 країн. Протягом кількох місяців тривала взаємодія з правоохоронцями різних країн, у тому числі органами юстиції, жандармерії та поліції Франції, зазначили у відомстві.

«На підставі отриманої слідством інформації 27 грудня в одному з готелів Куршевелю представники кримінальної поліції Французької Республіки затримали акціонера банку АТ «Банк «Фінанси та Кредит». Після намагань оскаржити правомірність затримання, фігурант погодився піти разом з представниками компетентних органів Франції», – сказано в повідомленні.

Сьогодні заплановане обрання екстрадиційного арешту Жеваго у суді міста Шамбері. Готується необхідний пакет документів для його екстрадиції в Україну.

«У межах розслідування кримінального провадження Жеваго повідомили про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень за ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України, також підозри повідомлені низці топменеджерів банку. Вони організували механізм розтрати $113 млн фінансової установи, чим завдали шкоди інтересам держави та вкладників банку», – нагадали в ДБР.

На сьогодні накладений арешт на майно олігарха, а також пов’язаних з ним юридичних осіб. Зокрема, акції його підприємств на сотні мільйонів гривень корпоративні права товариств, 26 об’єктів нерухомості. Також арештоване майно інших юридичних осіб, які пов’язані з колишнім депутатом: 14 майнових комплексів, 21 частина майнових комплексів, 30 нежитлових приміщень, 10 квартир.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom