Польські компанії доставили понад 700 тонн обладнання для енергооб’єктів України

Share

Польські компанії надали понад 700 тонн обладнання та матеріалів для відновлення української енергетичної інфраструктури

Про це з посиланням на Міністерство енергетики повідомляє «Укрінформ».

«За матеріально-технічної підтримки Урядового агентства стратегічних резервів Польщі (RARS) та сприяння Польської асоціації передачі та розподілу електроенергії польські компанії доставили в Україну понад 700 тонн електрообладнання та матеріалів, зокрема трансформатори, генератори, силові кабелі тощо», – йдеться у повідомленні.

Крім того, під час засідання учасники обговорили питання співпраці у сфері електроенергетики, нафтогазовій галузі, атомній енергетиці, зеленій енергетиці та енергоефективності. Зокрема, йшлося про виконання Меморандуму про наміри співпраці в сфері енергетики з метою підвищення енергетичної безпеки в Центральній і Східній Європі та відмови від поставок російських енергоресурсів, який був підписаний влітку профільними міністрами Польщі та України.

Одним із пріоритетних інтересів у співпраці між Польщею та Україною у Міненерго назвали розвиток торгівлі електроенергією та відновлення інфраструктури для її передачі. Зокрема, йдеться про відновлення транскордонної лінії електропередачі Хмельницький – Жешув.

Обговорювалося також транскордонне співробітництво в нафтогазовому секторі: проєкт будівництва нафтопроводу Броди-Адамово, налагодження співпраці з нафтопереробки.

Окремо сторони обговорили потребу координувати та посилювати зусилля у протистоянні Росії в сфері ядерних технологій.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom