Польща може заборонити імпорт зерна з України в односторонньому порядку

Share

Польща готова запровадити односторонню заборону на імпорт сільськогосподарської продукції з України, якщо ЄС вирішить не продовжувати чинні заходи

Про це повідомив польський міністр сільського господарства Роберт Телус в інтерв'ю Euractiv, передає «Європейська правда».

Телус висловив сподівання, що Єврокомісія продовжить нинішню заборону на імпорт українського збіжжя, термін дії якої спливає 15 вересня, але «якщо ні, то Польщі все одно доведеться вирішувати цю проблему, і ми продемонстрували, що можемо це зробити».

Він підкреслив, що не сприймає такий крок легковажно, оскільки це було б прямим порушенням законодавства ЄС, і наголосив, що йтиметься лише про заборону імпорту до Польщі, тоді як транзит українських сільськогосподарських товарів збережеться.

«Те, що ми робимо, це не проти когось, це для наших фермерів», – пояснив Телус, додавши, що в довгостроковій перспективі хоче «розробити інструменти, які можуть бути використані іншими країнами на роки вперед».

Раніше прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький також заявив, що Варшава не має наміру відкривати кордони для сільгосппродукції з України.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom