Сербія купуватиме газ у Угорщини

Share

Сербія придбала 500 мільйонів кубометрів газу в Угорщини і цей газ зберігатиметься в угорських сховищах

Про це заявив міністр фінансів Сербії Сініша Малі, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Euractiv.

Міністр не сказав, звідки Угорщина, яка не видобуває викопне паливо всередині країни, придбала цей газ. Сербія вже перевела Угорщині авансовий платіж у розмірі 250 млн євро і має намір відправити ще один платіж наприкінці липня.

Малі повідомив, що постачальниками газу є компанії MVM та MET, і що зазначена кількість газу зберігатиметься в Угорщині до 1 жовтня.

Згідно з угодою, Сербія матиме право використовувати щоденний обсяг у розмірі 3 мільйонів кубометрів у жовтні, а в період з листопада до лютого цей обсяг подвоїться до 6 мільйонів кубометрів.

У березні добовий обсяг знову повернеться до 3 млн кубометрів на добу.

Серби заповнюють своє сховище в Банатському дворі, і, за словами політика, доступ до цих запасів, що зберігаються в Угорщині, а також дешевий російський газ гарантують, що населення і промисловість переживуть зиму.

Малі також згадав, що завдяки своїм китайським друзям вони придбають вугілля, але додав, що країна має намір підписати угоди з 11 країнами, щоб забезпечити їх достатніми джерелами енергії.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто минулого тижня заявив, що газові сховища Угорщини заповнені на 44% місткості.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom