«Газпром» зупинить «Північний потік» на ремонт

Share

Постачання російського газу в Європу через обидві нитки газопроводу «Північний потік» буде повністю призупинене з 11 по 21 липня у зв’язку з проведенням планових профілактичних робіт

Про це повідомляє дочірня компанія російського «Газпрому» – Nord Stream AG, яка є оператором газопроводу, передає «Бізнес.Цензор».

«Графік і план робіт були заздалегідь узгоджені з партнерами Nord Stream AG з транспортування газу вище та нижче потоком. Інформація про проведення робіт була своєчасно розкрита відповідно до вимог Регламенту (ЄС) No 1227/2011», – зазначається у повідомленні.

За даними джерел видання Financial Times, уряд Німеччини побоюється, що Росія може скористатися щорічним технічним обслуговуванням «Північного потоку», щоб повністю перекрити постачання газу до країни, а також може затягнути строки проведення робіт. Крім того, експерти нагадують, що раніше на час проведення профілактичних робіт «Газпром» збільшував експорт газу в Європу через Україну, однак минулого року російський монополіст відмовився від цієї можливості, спустошуючи натомість свої сховища газу в ЄС.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom