Котін озвучив збитки «Енергоатома» від повномасштабного вторгнення РФ

Share

Втрати НАЕК «Енергоатом» внаслідок повномасштабного вторгнення Росії в Україну складають майже 40 млрд грн, заявив очільник компанії Петро Котін

«Ситуація непроста. Обсяги шкоди, завданої російським агресором, на сьогодні ми оцінюємо у близько 40 млрд грн. Це знищені під час обстрілів і пожеж корпуси, пошкоджене обладнання на Запорізькій АЕС, а також втрати від вимушеного скорочення виробництва електроенергії», – цитує Котіна «Ліга.Бізнес».

Крім того, за його словами, з початку повномасштабної війни споживання електроенергії в Україні скоротилося майже на 40%. У промисловості – на 60%. До того ж «Енергоатом» змушений працювати лише половиною енергоблоків.

«Також значно впали платежі за електроенергію. Менше з тим, ми і далі виконуємо PSO і постачаємо населенню дешеву електроенергію. Понад 60% нашої електроенергії «Енергоатом» постачає населенню», – наголосив Котін.

Він також наголосив, що «Енергоатом» збільшив вдвічі виплати в держбюджет і виплатив з початку року 11,3 млрд грн податку.

До березня 2022 року «Енергоатом» виробляв 55% електроенергії в Україні. Водночас від початку вторгнення РФ в Україну статистична інформація про діяльність компанії засекречена.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom