Україна вперше визнала міжнародним спонсором війни компанію з Індії

Share

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло до списку міжнародних спонсорів війни індійську компанію CK Birla Group

Рішення пов'язане із постачанням індійських вальниць (підшипників), яке здійснюють CK Birla та її дочірня компанія National Engineering Industries Limited (бренд NBC Bearings), передає «LIGA.Бізнес».

З квітня 2022 року до березня 2023 року частка NBC Bearings в імпорті вальниць до Росії становила 38,4% (або $12,3 млн). Її основний клієнт – Європейська підшипникова корпорація, чия продукція активно використовується в процесі виготовлення локомотивів, авіації, ракетних комплексів та іншої військової техніки.

Голова НАЗК Олександр Новіков заявив, що російська військова промисловість «дуже залежна від імпортного постачання в кількох критичних сферах – оптиці, мікроелектроніці, сучасних верстатах і дещо несподівано – в підшипниках».

Він закликав CK Birla Group відмовитися від торгівлі з Росією.

Внесення до переліку міжнародних спонсорів війни є репутаційним інструментом. Усі включені до переліку компанії вносяться до бази даних World-Check, що здійснює облік осіб і організацій із підвищеним ризиком та використовується у світі для виявлення та управління фінансовими, регуляторними та репутаційними ризиками.

З початку травня список міжнародних спонсорів війни поповнили угорський OTP Bank та китайська Great Wall Motor.

Раніше до нього також потрапили такі відомі компанії, як Reiffeisen, Metro, Procter & Gamble, Auchan Holding та Bonduelle.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom