Практичні аспекти будівельної діяльності у 2005 році

Share

Центр Економічної Освіти запрошує взяти участь у консультаційному семінарі: “Практичні аспекти будівельної діяльності у 2005 році”, який відбудеться 16-17 грудня у Києві.


– Способи інвестування в будівництво: законодавство та реальна практика. Опціони в будівництві.


– Земля під будівництво: порядок надання оформлення прав на земельні ділянки, коментар, рекомендації.


– Договори в будівництві: причини та наслідки визнання договорів недійсними, аналіз практики.


– Особливості визначення вартості будівництва на різних стадіях інвестування, типові помилки.


Доповідачі на семінарі:


Агрикова О. В. – суддя Київського міжрегіонального апеляційного господарського суду;


Кальниченко А. Г. – начальник Юридичного управління Державного комітету України по земельних ресурсах;


Ліванідов В. А. – в.о. начальника Державної архітектурної будівельної інспекції України Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України;


Дзюбенко В. А. – директор Українського державного науково-дослідного центру Ціноутворення у будівництві “ЦІНОБУД”;


Доценко-Білоус Н. А. – адвокат адвокатської контори “Коннов и Созановський”, спеціаліст з торгівлі цінними паперами, сертифікований ДКЦПФР, автор більш ніж 800 публікацій у діловій пресі.


У програмі семінару:


– Випуск цільових, відсоткових та дисконтних облігацій для залучення інвестицій у будівництво: від емісії до погашення. Оформлення та реєстрація емісії облігацій: практичні рекомендації від спеціалістів ДКЦПФР. Відмінності випуску цільових облігацій. Погашення цільових облігацій: як пов’язати погашення та передачу квартири? Залучення коштів вище номіналу облігацій: правові та податкові наслідки. Відмінності випуску дисконтних облігацій та схеми їх залучення у інвестиційно-будівельному бізнесі. Звітність по емісії облігації: нюанси з ДКЦПФР. Аналіз існуючих схем використання облігацій для залучення коштів у будівництво.


– Опціони: новітні схеми для роботи у будівництві. Загальна схема обігу опціонів: аналіз. Проблемні питання оподаткування премії опціону у вартості базового активу. Опціони та облігації: порівнюємо недоліки та переваги.


– Визначення вартості будівництва на різних стадіях інвестування.


– Земля під будівництво. Порядок надання земельних ділянок під будівництво. Оформлення прав на земельні ділянки. Придбання земельних ділянок державної чи комунальної власності. Зміна цільового призначення земельної ділянки. Порядок здійснення землевпорядних робіт.


– Дозвільна система у будівництві. Порядок здійснення проектної документації для будівництва. Авторський нагляд. Послідовність отримання необхідних дозвільних документів. Оформлення дозволу на будівництво. Розробка проектної документації. Погодження та затвердження проекту. Самовільне чи самочинне будівництво?


– Договори у будівництві: суттєві умови, особливості укладання, наслідки недотримання законодавства (не укладені та недійсні договори). Що таке інвестиційний договір чи договір, який ніколи законодавчо не існував?! Інвестиційні (пайові, дольові) договори у будівництві: коли можна укладати, коли небезпечно укладати, коли заборонено укладати. Співвідношення інвестиційного договору та “фінансових послуг”, а також фінансово-кредитних механізмів. Наслідки укладання Інвестиційних договорів. Договір спільної діяльності у будівництві (договір простого товариства) як альтернатива інвестиційному беззаконню. Договори купівлі-продажу в будівництві: як, коли та кому їх можна укладати. Підрядні договори в будівництві: типові помилки. Договір підряду на капітальне будівництво: порядок укладання, виконання, розірвання, особливості щодо якості виконаних робіт у договорі. Стягнення заборгованості за невиконання роботи.


– Прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів. Контроль та відповідальність у сфері будівництва. Порядок застосування адміністративної, цивільної та адміністративно-фінансової відповідальності.


– Судова практика розгляду спорів пов’язаних із правом власності на нерухоме майно, а також з будівництвом.


Учасникам семінару видається:


Ексклюзивний альбом матеріалів “Практичні аспекти будівельної діяльності у 2005 році”, підготовлений експертами спеціально до даного семінару.


Вартість обслуговування учасника (без урахування знижок – дивись нижче) – 1416 грн. (в тому числі ПДВ – 236 грн).


ЦЕО є платником податку на прибуток на загальних умовах за ставкою 25%.


До вартості входить: доповіді, консультації на семінарі; альбом ексклюзивних матеріалів, підготовлений спеціально до даного семінару; кава-брейк, обіди в ресторані готелю (16-17 грудня).


Реєстрація учасників – 16 грудня з 10.30 до 11.00 у холі готелю “Братислава” за адресою: м.Київ, вул. А.Малишка, 1 (ст. метро “Дарниця” ), попередня заявка на участь у семінарі обов’язкова.


До уваги учасників, що приїдуть до Києва! Ми забронюємо місця та розташуємо учасників в готелі за цінами, що є нижчими за готельні, використовуючи наші пільги (бронювання – безкоштовно). Оплата за проживання здійснюється завчасно (не пізніше ніж за 3 доби до семінару!) по безготівковому розрахунку згідно з виписаним нами рахунком: “За проживання”.


[Domik.net, 07 декабря 2005]