Швеція відмовила РФ в участі у розслідувані витоків на «Північних потоках»

Share

Швеція відмовить Росії в доступі до розслідування вибухів, які призвели до пошкодження газопроводів «Північний потік-1» та «Північний потік-2»

Про це повідомила прем’єр-міністерка Швеції Магдалена Андерссон під час пресконференції на базі Військово-морських Сил на півдні країни, передає «Бізнес.Цензор» із посиланням на Bloomberg.

«Попередні розслідування в Швеції є конфіденційними, і це, очевидно, також стосується цього випадку», – сказала Андерссон.

Росія вимагала залучити до розслідування представників своєї влади та «Газпром». Прем’єрка повідомила, що її офіс працює над відповіддю на російський лист, який надійшов минулого тижня.

Служба безпеки Швеції дійшла висновку, що причиною витоків газу на «Північних потоках» стали підводні вибухи. За словами Андерссон, окрім попереднього розслідування, шведська влада координує дії з Данією та Німеччиною.

На газопроводах «Північний потік-1» та «Північний потік-2» спочатку виявили три витоки газу. Йшлося про два витоки на «Північному потоці-1» та один витік на «Північному потоці-2». Витоки сталися на північний схід і південний схід від данського острова Борнхольм.

Пізніше оператор «Північного потоку» повідомив про руйнування, які відбулися в один день одночасно на трьох нитках морських газопроводів.

Пізніше шведська берегова охорона виявила четвертий витік на газопроводі «Північний потік».

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom