Лонгріди

Санкції та арешт: чому досі працює «Дніпроспецсталь»

Майже сім місяців тому Вищий антикорупційний суд України почав розглядати справу щодо конфіскації активів російської бізнес-групи VS Energy, до якої входить металургійний завод «Дніпроспецсталь». З того часу пройшло вже понад 40 засідань, а справа так і не зрушила з мертвої точки. Підприємство продовжує працювати та приносити дохід власникам, серед яких є не лише росіяни, а й сім’я колишнього українського політика Віктора Медведчука.

ExportBooster: нові можливості для українського промислового експорту

Міністерство економіки України ініціювало проект ExportBooster, щоб посилити спроможності виробників продукції машинобудування та харчопрому на зовнішніх ринках та сприяти зростанню експорту з України товарів з високою доданою вартістю. Сергій Майданевич, проєктний менеджер ExportBooster розповів UAprom про перші результати роботи та успішні кейси проєкту.

Урядові гранти: як отримати до 8 млн грн на розвиток чи відкриття переробного підприємства

14 жовтня стартувала нова хвиля подачі заявок на гранти для розвитку переробних підприємств в межах урядової програми єРобота. Це остання хвиля в 2023 році, яка триватиме до 27 жовтня. Керівник Команди підтримки реформ при Міністерстві економіки Денис Шемякін розповів UAprom, як отримати гроші від держави на власну справу.  

«Ми бачимо значний інтерес іноземних партнерів та бізнесу до Сталевої мрії», – Тетяна Скрипка (Метінвест-СМЦ)

Навесні Метінвест-СМЦ запропонував громадам набір готових рішень для відбудови житла, лікарень, освітніх закладів та інших об’єктів соціальної інфраструктури в рамках проекту «Сталева мрія». Компанія побачила велику зацікавленість у запропонованій концепції не тільки з боку місцевої влади, а й зі сторони міжнародних фондів, які допомагають Україні, та місцевого бізнесу, що зацікавлений у забезпеченні будівництва. UAprom розпитав Тетяну Скрипку, яка очолює проектний офіс будівельного сектору Метінвест-СМЦ, про співпрацю з донорами та громадами, їх готовність до роботи за принципом «built back better» та реалізацію конкретних проектів.