Зеленський закликав МАГАТЕ засудити Путіна через крадіжку ЗАЕС

Share

Рішення президента Росії Володимира Путіна про передачу Запорізької АЕС у федеральну власність РФ має бути засуджене з боку Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ), адже це фактично міжнародне рейдерство

Про це президент України Володимир Зеленський заявив під час зустрічі з генеральним директором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі, передає «Бізнес.Цензор».

«Ми дуже чекали на жорстку заяву МАГАТЕ щодо цього. Суспільство дуже чекає на це засудження. У моєму особистому розумінні це – рейдерство», – наголосив Зеленський.

За його словами, єдиною можливістю гарантувати радіаційну безпеку станції, України та Європи є повна демілітаризація території ЗАЕС, адже там досі перебувають до 500 російських бойовиків.

Зеленський також наголосив на важливості відновлення роботи Запорізької АЕС, що дасть державі змогу забезпечити електроенергією не лише українських, а і європейських споживачів.

Гроссі зі свого боку наголосив, що рішення Путіна про передачу Запорізької АЕС у власність Росії є порушенням міжнародного права, а також пообіцяв контактувати виключно з Україною щодо всіх питань, пов’язаних зі станцією.

Після візиту до Києва Гроссі вирушить до Москви.

Нагадаємо, російський президент Путін своїм указом доручив передати окуповану Запорізьку АЕС у федеральну власність РФ.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom