Україні потрібен дієвий фінансовий щит – Зеленський у Світовому банку

Share

Президент України Володимир Зеленський під час участі в круглому столі міністерського рівня на підтримку України у Світовому банку заявив про необхідність “ефективного фінансового щита”.

Про це повідомляє сайт голови держави.

Так, під час виступу президент підкреслив три пріоритети.

  • Перше – передбачуваність.

“Захищаючи життя, важливо бачити перспективу. Для цього нам потрібна достатня фінансова підтримка. Путін перетворив гроші на зброю. І нам потрібен ефективний фінансовий щит”, – заявив Зеленський.

  • Друге – справедливість.

За його словами, заморожені російські активи повинні працювати проти російського терору. Для цього треба нарешті знайти формат рішення та спрямувати російські активи для захисту життя в Україні.

  • Третій пріоритет – це планування.

“Вже зараз ми маємо планувати 25-й рік. Росія знищила значну частину нашої енергетики, нашої економіки. Потрібна відбудова. Потрібна нова економічна спроможність. І для цього потребуємо подальшої вашої підтримки: як прямої для відбудови та відновлення нашої енергетичної системи, так і інструментами для бізнесу на кшталт експортного фінансування постачання вашого обладнання та технологій, також страхування інвестицій вашого бізнесу з боку ваших кредитно-експортних агентств”, – наголосив президент.