АМКР продовжить будівництво нового хвостосховища та модернізацію ДП№9

Share

«АрселорМіттал Кривий Ріг» тимчасово зупинив реалізацію кількох інвестиційних проектів,  включно з будівництвом фабрики огрудкування.

Проте підприємство планує продовжувати роботи з будівництва хвостосховища «Третя карта», яке дозволить і надалі видобувати руду, йдеться у заяві АМКР. Також триватиме модернізація доменної печі №9, яка зазвичай виробляє 2/3 чавуну підприємства. Наразі вона не задіяна у виробництві.

За даними підприємства, інвестиції у ці два проекти складають 420 мільйонів доларів.

«Ми повинні бути обережними та відповідальними як щодо наших працівників, так і наших інвесторів. Тому ми поки що призупиняємо деякі з наших інвестиційних проектів. Виняток робимо для тих, без втілення яких наше виробництво може зупинитися повністю», – зазначив генеральний директор АМКР Мауро Лонгобардо.

Зокрема, в умовах скорочення обсягів металургійного виробництва АМКР планує збільшувати експорт залізорудного концентрату, який виробляє на двох рудозбагачувальних фабриках. За словами Володимира Теслюка, заступника гендиректора АМКР з виробництва, мова йде про зростання на 50% від довоєнних обсягів експорту залізорудної сировини. У травні підприємство планує відвантажити іноземним клієнтам 450 тис. тонн концентрату.

Раніше транснаціональна корпорація ArcelorMittal, якій належить АМКР, прийняла рішення тимчасово зупинити реалізацію інвестиційних проектів на металургійному комбінаті в Кривому Розі через війну. Зокрема, мова про будівництво нової фабрики огрудкування потужністю 5 млн. т сировини на рік. Згідно звіту компанії за 1 квартал, інвестпроекти в Україні вартістю $200 млн. призупинені. Кошти, призначені для АМКР, будуть витрачені на проекти відновлювальної енергетики в Індії.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom