ArcelorMittal зупинив інвестиційні проекти в Україні

Share

Транснаціональна сталеливарна корпорація ArcelorMittal тимчасово зупинила реалізацію інвестиційних проектів на металургійному комбінаті «АрселоМіттал Кривий Ріг», зокрема будівництво нової фабрики огрудкування потужністю 5 млн. т сировини на рік

Згідно звіту компанії за 1 квартал, інвестпроекти в Україні вартістю $200 млн. призупинені, хоча вся сума капітальних інвестицій залишиться на рівні $4,5 млн. Кошти, призначені для АМКР, будуть витрачені на проекти відновлювальної енергетики в Індії.

«Спочатку передбачалося, що перші окотки з’являться на новій фабриці у 4 кварталі 2023 року з капітальними витратами приблизно в $300 млн., проте ми переглянули дату завершення та бюджет проекту через вторгнення Росії в Україну», – сказано у звіті.

Зараз на АМКР працює лише одна з трьох доменних печей. ДП №6 (приблизно 20% від загальних потужностей підприємства) буда перезапущена 11 квітня 2022 року (продовжує виготовляти чавун на низькому рівні). Залізорудні шахти АМКР на даний момент працюють на 50-60% від потужності.

При цьому ArcelorMittal активно надає гуманітарну допомогу Україні, пожертвувавши $7,6 млн. Зокрема, АМКР пожертвував $1 млн. на гуманітарну допомогу в місті Кривий Ріг для забезпечення продовольчими запасами, медичними засобами та обладнанням для місцевих лікарень.

«АрселорМіттал Кривий Ріг» також пожертвував ще $1 млн. українському уряду на гуманітарні цілі, які сфокусовані на забезпеченні біженців продовольством, житлом, ліками та одягом.

Крім того, ArcelorMittal спрямовує пожертви від співробітників ArcelorMittal по всьому світу через гуманітарний фонд ЮНІСЕФ ООН. Зараз вже зібрано понад $5,6 млн.

ArcelorMittal впровадила програму добровільної евакуації до Польщі та Західної України членів сімей працівників «АрселорМіттал Кривий Ріг». На сьогодні близько 1000 людей безпечно евакуйовані.