АМКР планує у травні збільшити експорт концентрату в ЄС до 450 тис тонн

Share

Гірничо-металургійне підприємство «АрселорМіттал Кривий Ріг» збільшило відвантаження залізорудного концентрату в країни Європи через скорочення власних потреб у сировині. Зокрема, у травні АМКР планує відвантажити на експорт 450 тис тонн продукції, повідомила прес-служба компанії.

Для цього підприємство провело реконструкцію пункту завантаження концентрату на рудозбагачувальній фабриці №1, звідки продукцію завантажують для подальшого транспортування покупцям. Очікувана продуктивність цього вузла складатиме до 100 вагонів на добу. В модернізацію пункту завантаження компанія вклала більше 10 мільйонів гривень.

Раніше 80% концентрату підприємство використовувало для потреб власного металургійного виробництва. Однак після нападу Росії на Україну АМКР був змушений перевести основні агрегати в режим гарячої консервації. З 11 квітня підприємство відновило виробництво товарного чавуну на одній з трьох доменних печей – ДП №6, яка забезпечує приблизно 20% від загальних потужностей. Залізорудні шахти АМКР на даний момент працюють на 50-60% від потужності.

«Запуск в роботу нової точки завантаження концентрату РОФ №1 – це передумова того, що в цей нелегкий для країни час наш гірничий департамент буде відправляти в Європу на 50 відсотків більше концентрату, ніж до війни», – сказав Володимир Теслюк, заступник генерального директора з виробництва (гірничий департамент) АМКР.

Загалом відвантаження концентрату на експорт здійснюють три завантажувальні вузли двох рудозбагачувальних фабрик АМКР. Їх загальна продуктивність складає в середньому до 300 вагонів щодоби. На підприємстві планують у травні відвантажити іноземним клієнтам 450 000 тонн концентрату, з яких 100 000 тонн – через новий пункт.

Раніше транснаціональна корпорація ArcelorMittal, якій належить АМКР, прийняла рішення тимчасово зупинити реалізацію інвестиційних проектів на металургійному комбінаті в Кривому Розі через війну. Зокрема, мова про будівництво нової фабрики огрудкування потужністю 5 млн. т сировини на рік. Згідно звіту компанії за 1 квартал, інвестпроекти в Україні вартістю $200 млн. призупинені. Кошти, призначені для АМКР, будуть витрачені на проекти відновлювальної енергетики в Індії.

Читайте новини бізнесу та промисловості у Telegram-каналі UAprom