Зеленський підписав закон про спрощення зміни цільового призначення землі

Share

Президент Володимир Зеленський підписав закон про спрощення зміни цільового призначення землі для об’єктів енергетики та промисловості.

Про це він повідомив на презентації програми “Зроблено в Україні”, передає Liga.net.

“Мають бути ліквідовані бар’єри, про які говорять роки і які заважають розширювати існуючі виробництва. Характерний приклад такого тривалого негативу – це задовге підключення до мереж або проблеми при зміні цільового призначення землі. І щойно я підписав закон, який спрощує зміну цільового призначення земельних ділянок для залучення інвестицій з метою швидкої відбудови України”, – зазначив Зеленський.

Як UAprom.info повідомляв раніше, вищезазначений закон Верховна Рада ухвалила 6 лютого 2024 року.

Він скасовує необхідність обовʼязкового розроблення містобудівної документації та документації із землеустрою для зміни цільового призначення землі з сільськогосподарської на промислову.

Зміна цільового призначення землі відбуватиметься на підставі висновку уповноваженого органу містобудування та архітектури місцевої ради щодо можливості розміщення запланованого об’єкта.

У підсумку замість 1-3 років отримання всіх необхідних дозволів для будівництва заводу чи іншого промислового або енергетичного обєкта займатиме не більше 1,5 місяця.