Від атаки хуситів постраждало українсько-польське судно

Share

Від атаки підтримуваних Іраном бойовиків-хуситів в Аденській затоці постраждало українсько-польське судно, зазначило у зведенні Центральне командування США, кораблі якого беруть участь у військово-морській місії для захисту торгових суден.

Згідно із повідомленням, постраждало судно, що знаходиться у власності української компанії й має польського оператора, проте ходить під прапором Палау. У корабель поцілили двічі, пише Європейська правда.

«Підтримувані Іраном хусити запустили дві протикорабельні крилаті ракети в Аденську затоку. Обидві поцілили у M/V Verbena, судно-сухогруз під прапором Палау, в українській власності та з польським оператором; M/V Verbena повідомляє про пошкодження і займання на борту. Команда продовжує гасити вогонь. Один цивільний моряк серйозно поранений», – повідомили у першому зведенні від 13 червня.

Зазначають, що судно перед цим стояло у Малайзії, а зараз прямує до Італії з вантажем будівельних лісоматеріалів.

У подальшому зведенні командування повідомило, що M/V Verbena вдруге потрапило під обстріл. Удару було завдано протикорабельною балістичною ракетою, яку запустили з контрольованих хуситами районів Ємену.

Центральне командування засудило дії хуситів, наголошуючи, що ті пояснюють свою поведінку захистом палестинців у секторі Гази, проте атакують громадян країн, які не мають жодного відношення до цієї війни.