УРМ працюють над 12 пілотними проєктами Smart Grid

Share

АТ “Українські розподільні мережі” (УРМ) працюють над 12 пілотними проєктами з іноземними інвестиціями щодо розвитку концепції Smart Grid у межах компаній групи.

Про це повідомив начальник відділу автоматизації та оптимізації бізнес-процесів УРМ Микола Мархева, передає пресслужба компанії.

“Вже є 12 пілотних проєктів з іноземними інвестиціями по автоматизації високовольтних підстанцій, встановленню реклоузерів, вдосконалення структури обліку, підвищення стійкості енергопостачання за допомогою розподіленої генерації, реконструкції енергетичної інфраструктури з переходом на клас напруги 20 кВ, розробці довгострокового плану розвитку мереж на 10 років, розвиток мікромереж і створення парку мобільних підстанцій високого і середнього класу напруги”, – вказав Мархева.

Загалом в компаніях Групи “УРМ” телемеханізовано 65% всіх високовольтних підстанцій та встановлено 12% smart-лічильників від загальної кількості. Кожна компанія-оператор системи розподілу, що входить в структуру державної компанії «Українські розподільні мережі», має різну точку входу побудови Smart Grid.

“Але загальний вектор у нас єдиний. На сьогодні компанія здійснює процедуру уніфікації послуг компаній Групи”, – зауважив Мархева.