Уряд покращив механізм держпідтримки великих інвестиційних проєктів – Шмигаль 

Share

Уряд під час засідання 2 лютого ухвалив постанову, яка покращує механізм державної підтримки великих інвестиційних проєктів.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Одне із ключових завдань в економічній сфері на цей рік – збільшення іноземних інвестицій в Україну. Для цього працюємо з партнерами. Для цього запустили страхування воєнних ризиків. Постійно покращуємо умови для інвестиційних проєктів», – підкреслив очільник уряду.

За його словами, український та іноземний бізнес, який готовий інвестувати понад 12 млн євро та створювати нові робочі місця, отримає максимальну підтримку та спеціальні умови. Це і податкові пільги, і регуляторні послаблення, і підтримка на рівні реалізації проєкту.

«Сьогоднішня постанова стосується нового підходу до підготовки техніко-економічного обґрунтування інвестиційного проєкту. Ми прибираємо та спрощуємо низку положень, зокрема про необхідність економічного аналізу, про перегляд соціальної оцінки проєктів, а також послаблюємо вимоги щодо фінансової спроможності заявника», – відзначив прем’єр-міністр.

Шмигаль наголосив, що все це має на меті запустити більше інвестиційних проєктів, які створять більше робочих місць, посилять громади та економіку.