Україна та Німеччина поглиблюють співпрацю у залученні інвесторів в сектор ОПК

Share

Україна і Німеччина поглиблюють співпрацю з метою створення спільних оборонних підприємств та інтенсифікують роботу щодо реалізації чинних проєктів.

Про це йшла мова під час зустрічі першого віцепрем’єр-міністра – міністра економіки Юлії Свириденко із Федеральним міністром економіки та кліматичних питань ФРН Робертом Габеком.

Як зазначається, сторони працюють над тим, аби до справи долучились нові компанії, які планують локалізувати виробництво в Україні.

«Під час зустрічі з німецьким колегою розглянули можливості для створення спільних оборонних підприємств із німецьким бізнесом, а також прогрес у проєктах, які вже реалізуються. Окремо проговорили про потреби німецького бізнесу, який зацікавлений локалізувати виробництво в Україні», – зазначила Свириденко.

За її словами, мова йшла про масштабування військово-промислового комплексу України завдяки німецькому досвіду й технологіям. Адже Україна зацікавлена в створенні спільних підприємств, передачі технологій та залученні інвестицій в розвиток воєнних технологій.

Ще однією темою для поглиблення співпраці, яка зацікавила німецьких партнерів, стала сфера розвитку виробництва та промисловості й залучення німецьких компаній до сектору критичних матеріалів. Німецький бізнес виявляє зацікавленість в реалізації відповідних проєктів.

Своєю чергою Свириденко запросила потенційних інвесторів ознайомитися з перспективним розміщенням виробничих потужностей і проєктами модернізації виробничого сектору України, а також для вивчення можливостей міжгалузевої співпраці в переробній сфері.

Сторони також обговорили шляхи залучення інвестицій і в інші сфери економіки.